Star gazetesi yazarı Cem Küçük'ün bugün yayımlanan yazısına Doğan Grubu'ndan yanıt geldi. "İki gün öncesinde yazdığım yazıya Aydın Doğan bir cevap göndertmiş. Bana elden teslim edilen imzalı mektupta cevaben söylenenleri beraber irdeleyelim" diyen Cem Küçük, Doğan Grubu'nu hedef alarak "Her şeyden önce 16 Ocak 2016’da PKK’ya destek bildirisinin baş organizatörlerinden Yasemin İnceoğlu’nun Doğan Medya Yayın İlkeleri Kurulu’ndan istifa ettiği yazıyor ki bu hayırlı bir gelişme olmuş. PKK terör örgütünü destekleyen ve Türk devletinin sistematik katliam yaptığını söyleyerek ülkemize NATO müdahalesi isteyen marjinal bir delinin anaakım olma iddiasındaki Doğan Medya’da aktif görevde olması bir rezalet olurdu. Bu son derece isabetli bir gelişme olmuş fakat bu olayı Doğan Medya niye kamuoyuna duyurmadı anlayabilmiş değilim" ifadelerini kullanmıştı.

Küçük'ün bu yazısına yanıt Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Genel Sekreteri Afitap Pusat tarafından verildi. Yanıtta akademisyene destek içeren bir ifade yer almazken şöyle denildi:

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliği gönüllülük esasına bağlı olup, Kurul üyelerinin hiçbirine bu görev nedeniyle herhangi bir ücret ödenmemektedir. Kurulun bağımsız olarak görev yapabilmesi için konulmuş olan bu kural, tüm üyelerimiz için geçerlidir. Bu çerçevede yazınızda sözü edilen, Kurul’umuzun eski üyesi Prof. Yasemin İnceoğlu’na şimdiye kadar tek bir kuruş bile ödenmemiştir.

Sayın Prof. Yasemin İnceoğlu’nun Kurul üyesi olmanın ötesinde bir sıfatı ve görevi olmamıştır. Sayın Prof. İnceoğlu’nun Doğan grubu ile şimdiye kadar doğrudan veya dolaylı hiçbir bağı olmamıştır.

Yayın ilkelerimiz açısından, 1128 akademisyen tarafından imzalanmış olan bildirinin içeriğini objektif olmaktan uzak, tek yanlı bir görüş olarak görüyor ve kabul etmiyoruz. Ancak, tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi, Türkiye’de de ifade özgürlüğünün güvence altında olmasının gerektiğine inanıyoruz.

Söz konusu bildiriyi imzalamasından sonra Sayın Prof. Yasemin İnceoğlu, 16 Ocak 2016 tarihi itibariyle, Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğinden istifasını istemiş ve bu istek kabul edilmiştir.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr