İstanbul'da geçen cumartesi günü IŞİD'in gerçekleştirdiği intihar saldırısını 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'ün gerçekleştirdiğinin saptanmasının ardından polis, babası Nahsen, annesi Fatma, kardeşleri Gökhan ve Y.Ö.'yü gözaltına aldı. Daha sonra canlı bomba ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 5 akrabası daha gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmada 2013 yılında kayıp başvurusu yapılan ve IŞİD ile bağlantısı olduğu saptanan Mehmet Öztürk'ün ilk etapta sorgulanan annesi Fatma ile küçük kardeşi Y.Ö. polis tarafından serbest bırakıldı.

BABA SERBEST, KÜÇÜK KARDEŞ YENİDEN GÖZALTINDA

Şüphelilerin ifadelerinden hareketle bazı adreslere operasyonlar düzenleyen polis, canlı bombanın babası Nahsen Öztürk ve diğer 5 akrabasını bugün serbest bıraktı. Ancak, polis ekipleri dün serbest bıraktığı ailenin en küçük ferdi olan Y.Ö.'yü ise yeniden gözaltına aldı. Sorgulaması süren kardeşler Gökhan Öztürk ve Y.Ö.'nün IŞİD sempatizanı olduğu ve örgütün bazı hücre yapılarıyla temasları bulunduğu ileri sürüldü.

YAKALANDI VE SERBEST KALDI İDDİASI

'Canlı bomba' Mehmet Öztürk'ün geçen yıl eylül ayında kardeşi Y.Ö. ve yanındaki bazı kişiler ile Suriye'den Türkiye'ye kaçak olarak geçiş yaptıktan sonra Kilis'in Elbeyli ilçesinde polis tarafından yakalandığı, yapılan kimlik tespitinde 'aranan kişiler' listesinde bulunmadığı için serbest bırakıldığı ileri sürüldü.

Yetkililer bu konuda açıklama yapmazken soruşturmada bunun da detayı ile incelendiği belirtildi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr