Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında Anayasa Mahkemesi'nin hakların verdiği hak ihlaali kararıyla serbest kalan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yeniden tutuklanabileceğini iddia etti. 

Dilipak ayrıca Cumhurabaşkanı Erdoğan'a yönelik yeni bir 17-25 Aralık operasyonun da her an gelebileceğini söyledi. 

Dilipak'ın yazısından bir bölüm şöyle: 

Bu arada paralel yapı hakkındaki operasyonlar şiddet ve derinliğini artıracak. Can ve arkadaşının cezaevinden çıkması onlar için yeni talihsizliklerin başlangıcı olabilir.. En azından her an yeniden tutuklanabilirler.. Yeni bilgi ve belgelerle daha ağır suçlamalara muhatap olabilirler.. Zaten bu karar vesilesi ile AYM de ciddi bir yara aldı. Ve bu tartışma, emsal olması ihtimali çerçevesinde tartışılmaya devam edecek.. Bugün için AYM tartışması Can’ın özgürlüğü ile ilgili haberlerin önüne geçmiş durumda. Bütün bu tartışmalar sanıkların lehine bir kamuoyu veya o yönde bir sürece hizmet etmiyor..

Birileri önümüzdeki günlerde yine yerli ve yabancı Gezi bileşenleri üzerinden üniversite ve büyükşehirlerde yeni bir eylem hazırlığı içindeler ama özellikle 28 Şubat tartışmaları onların  umudunu tüketti.. 19. yılında 28 Şubat’ın bu kadar etkili bir şekilde gündeme oturması o çevreleri ürküttü.

Haber vereyim, gelecek sene 20. yıl, çok daha etkili şekilde gündem olacak.. Böyle giderse 25. yıl daha kapsamlı programlarla anmaya vesile olacak.

...Bakarsınız bugünlerde İstanbul, Ankara gibi şehirlerde paralel yapının emniyet içindeki, yargıdaki uyuyan hücreleri harekete geçip, 17 Aralık misali, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanının yakın çevresinden birtakım isimlere, bazı STK’lar, kanaat önderleri, media, bürokrat ve siyaset adamlarına, belediye ve çalışanlarına, belediye şirketlerine, bazı STK’lara, iş yapanlara operasyon düzenlemişler. İhbar mektupları, ses kayıtları, görüntüler, düzenlenmiş belgeler, paralel yapı için bunlar zor işler değil. Arkada MOSSAD, CIA gibi destekleriniz varsa sorun değil. Bakarsınız bir hacker grubu bunları internetten yayınlamış.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr