Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün 92 günlük tutukluluklarına son veren Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin konuşması AKP kanadında hızlı yankı buldu.

Konuyla ilgili kendi bireysel başvurusuna ilişkin tuhaf bir açıklama yapan AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun ardından ilginç bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının "hak ihlali" olduğunu iddia eden Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin baskı karşısında karar verdiğini öne sürerek şöyle konuştu:

 ''Ben hukuku iyi takip ederim. Binlerce dosya var Anayasa Mahkemesi'nde. Bireysel başvuru. Hukukçular vardır aranızda. Acaba bu bireysel başvuruda bu binlerce dosya devam ederken, bu arada beklerken nasıl da ne şekilde kimin baskısıyla ve kimin etkisiyle Anayasa Mahkemesi'nin gündemine gelmiş ve Anayasa Mahkemesi'nde genel kurul toplamış, bir dairede toplanması zorunluyken genel kurul toplanmış ve karar verilmiş. Çok net. Bugüne kadar kafamın arkasındaki bir şeyi hiç saklamadım. Nerede olursa olayım, hangi makamda olursa olayım net bir şekilde söylemek istiyorum. Bugün Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nin açtığı yol bir hak ihlalidir. Binlerce oraya dilekçe verip de yıllardan beri bireysel başvuru bekleyenlere karşı bir hak ihlalidir. Bir yetki ihlalidir''

Kaynak: Haber.sol.org.tr