Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan Suriye yönetimi heyetinin başkanlığını yapan Suriye'nin BM Elçisi Beşar Caferi, "muhalefetin" görüşmelerden çekilmeleri yönünde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'dan talimat aldıklarını söyledi. Caferi, BM'nin görüşmelere ara vermesinin sebebinin de böyle bir durumdan kaçınmak olduğunu vurguladı.

‘Muhaliflerden’ beklenen Cenevre açıklaması: Masaya dönmeyeceğiz

Sputnik'teki habere göre; Caferi, De Mistura'yla görüşmeye girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Riyad destekli muhalefetin birkaç saat önce görüşmelerden çekilmeyi talep ettiklerini biliyoruz. De Mistura'nın görüşmelere ara verildiğine yönelik açıklamasının, bu durum için yaratılmış bir politik kamuflaj" dedi.

soL'dan 'Cenevre yuvarlak masası': Suudiler ve Türkiye 'savaşıyor', siyasi çözüm henüz uzakta

'TÜRKİYE, SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR'DAN TALİMAT ALDILAR'
Suriyeli temsilci, "BM Özel Temsilcisi'nin, Riyad delegasyonunun Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin talimatları altında görüşmelerden çekilmesini meşrulaştıran bu davranışı kişisel değil. Gerçeği olduğu gibi söylemedi" diye konuştu.

Yaşananların Şam yönetimi dışında herkes için başarısızlık anlamına geldiğini söyleyen Caferi, görüşmelerin devam edeceği tarih olarak belirtilen 25 Şubat'ta Cenevre'ye dönüp dönmeyeceklerinin belli olmadığını söyledi. Caferi, "Son kararı başkent verecek" dedi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr