Brezilya'da 50 kişi, piranha saldırısında yaralandı.

Sahilde yapılan uyarıda, yüzücülere kıyıya çıkması gerektiği söylendi ancak yine de çok sayıda kişinin el ve ayaklarında ısırıklar olduğu görüldü.

Hafta başında Palmas'da gerçekleşen ilk olayda, 4 yaşında bir çocuk topuğundan ısırıldı. 55 yaşındaki Veraluci Milhomem ise; "Ayağımda korkunç bir acı hissettim ve bağırmaya başladım, arkadaşlarım beni suyun yüzeyine çıkarmasa her şey olabilirdi" dedi.

Son 10 gün içinde San Francisco nehrinde de 25 kişi benzer saldırılara maruz kaldığını bildirdi. Nehirde saldırıya uğrayan 15 yaşındaki öğrenci Lucas André da Silva; "Bir şey beni aniden suya çekti ve her yer kan oldu. Ayağım halen çok acıyor" şeklinde konuştu.

KURAKLIK NEDENİYLE GÖÇ EDİYORLAR

Sao Paulo Votuporanga Üniversitesi'nde biyolog olarak görev yapan  Bruno Benhocci; kanallardaki piranha yoğunluğundaki artışın son yıllarda yaşanan kuraklıkla açıklanabileceğini söyledi. Doğal besinlerin yokluğunda piranhaların, sığ sulardan derin sulara göç ettiğini, bu balıkların ısırdıkları şeyin "parmak" ya da bir başka balık mı olduğunu kavrayamayacağını söyledi.

Her yıl güney Amerika'da yüzlerce piranha saldırısı yaşanıyor. 2011'de Brezilya'da 100'den fazla kişi piranha saldırısında yaralanmış, 2012'de ise kanosu alabora olan 5 yaşında bir kız çocuğu piranha ısırıklarıyla yaşamını yitirmişti.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr