Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, demokratik yönetime karşı hiçbir suç istemediğini bu yüzden hiçbir şart altındaistifa etmeyeceğini söyledi.

Rousseff, kendisinin seçilmiş bir devlet başkanı olduğunu ve insanların, kendisinin anayasayı ihlal ettiğini ortaya çıkaracak somut bir delil olmadan istifasını isteyemeyeceğini belirtti.

Geçen hafta yolsuzluk soruşturmasında evi basılan Luiz Inácio Lula da Silva, birkaç gün önce Dilma Roussef kabinesine bakan olarak atanmış, Anayasa Mahkemesi yargıcı Gilmar Mendes, Lula'nın kabineye transferinin, onun açıkça yargıdan kaçırılma girişimi olduğunu savunan bir karar çıkarmıştı.

LULA HÜKÜMETTE ÇALIŞAMAYACAK

Muhalefet partileri, Rousseff'i 2014 seçimleri öncesinde bütçeden kendi partisi için daha fazla harcama yapmakla suçluyor ve görevden alınması için kampanya yürütüyor. Muhaliflerin arkasında ise ABD desteğinin olduğu gizlenmeyen bir gerçek.

Ülkedeki federal mahkeme, eski Devlet Başkanı Lula da Silva’nın hükümet genel sekreteri olarak atanmasını durdurma kararı vermişti. Karar bugün yüksek mahkeme tarafından onandı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr