Kocaeli Yahya Kaptan Mahallesi'nde haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin tanıtım ve satışını gerçekleştiren Komünist Parti üyeleri, Arasta Park AVM güvenliğinin engelleme ve provokasyon girişimiyle karşılaştı.

Arasta Park AVM'nin özel güvenlik görevlileri, BOYUN EĞME dergisinin satışını, “Cumhurbaşkanıma laf söyletmem” ve “AVM önünde satış yaptırmayız” gibi sözlerle engellemeye çalıştı. Engellem girişimi, çevrede bulunan yurttaşların tepkisine yol açtı. Olayın devamında AVM içerisine giden özel güvenlik görevlileri, kısa bir süre sonra beraberlerinde Arasta Park Burger King şubesinde çalışan birkaç kişi ve sivil grupla gelerek küfür ve hakaretlerle, Komünist Parti üyelerini tehdit ettiler.

Konuyla ilgili bilgi veren Komünist Parti il örgütünden Çağlar Özkan şunları söyledi:

"Her hafta düzenli olarak yaptığımız dergi satışına iki haftadır AVM güvenlik görevlileri tarafından provokasyon girişiminde bulunuluyor. Partimizin varlığı ve siyasi çıkışı, gerici çevreleri rahatsız etmiş olmalı ki, tarafımıza karşı gerici çeteler toparlanıyor. Arasta Park AVM yönetimi kamuoyuna ve tarafımıza açıklama yapmadığı takdirde, bu tavrın AVM yönetimi tarafından gerçekleştirildiği kanaatine varacağız. Arasta Park AVM yönetiminin, özel güvenlik görevlilerini derhal görevden almalarını talep ediyoruz, aksi halde AVM yönetiminin de siyasi bir tavır geliştirdiğini varsayacağız. Sözlü ve fiziki saldırılar sürerse, sorumlusu Arasta Park AVM yönetimi olacaktır. Tavır devam ederse, şikâyetçi olacağız."

Kaynak: Haber.sol.org.tr