Bolu'da bugün haftalık siyasi dergi Boyun Eğme'nin tanıtımında faşistlerin saldırısına uğrayan komünistler açıklama yaptı. Açıklamada, "Biz bu ülkenin onurlu komünistleri olarak hırsıza 'hırsız', katile 'katil' demeye devam edeceğiz" denildi.

Komünist Parti Bolu İl Örgütü'nün "Biz o çocuklar için meydanlardayız, peki ya siz?" başlıklı açıklaması şu şekilde:

"Ülkemizin herkesi üzüntü ve utanca boğan olaylar yaşadığı, alçaklığın ve çirkinliğin zirve yaptığı günlerde, taşeron AKP tetikçileri Bolu'da komünistlere saldırdı.

Bolu'da haftalık olarak yayınlanan Boyun Eğme dergisini meydanlara taşıyan Komünist Parti üyeleri bugün bir grup faşistin saldırısına uğradı.

Saldırganlar parçası oldukları parti ya da örgütün flamasını taşımıyorlardı.

Bizce bunun iki nedeni var: Birincisi, ülkemize büyük utançlar yaşatan olaylardan, çocuk tecavüzlerinden, bunların örtbas edilmesinden rahatsız olmayıp komünistlerin gerçekleri söylemesinden rahatsız olanlar belli ki yaptıklarına imza atmamayı tercih etmişlerdir.

İkincisi, saldırgan faşist çeteler, her zaman olduğu gibi belirli bir merkezden yönlendirilmiş oldukları halde, kendilerine “bayrak taşıyan bir grup öfkeli vatandaş” görüntüsü vermek istemişlerdir.

Biz yaptıklarımıza imza atmaktan hiç utanmadık.

Amerikancılara, gericilere, tecavüzcülere, çocuk ve kadın düşmanlarına kafa tutarken kendimizi gizlemedik.

Ve asıl öfkeli olan biziz.

Bolu halkı bizi tanıyor. Haksızlıkların, halk düşmanlığının, gericiliğin, Amerikancılığın ve faşistliğin karşısında yıllardır nasıl durduğumuzu biliyor.

Bolu halkı bize saldıranları da tanıyor. Sırtlarını bir yerlere dayamadıklarında sokağa adım atamayan, AKP'nin sokak taşeronluğunu da emir geldiğinde hiçsıkılmadan, utanmadan yapanlar olduklarını biliyor.

Bolu halkı, bir kez daha gördü. Bir tarafta, haksızlığa, ikiyüzlülüğe, çocuk ve kadın düşmanlığına, sömürüye ve Amerikan uşaklığına boyun eğmeyen komünistler var.

Ve öbür tarafta tüm bu kötülüklerle beslenen, AKP beslemesi faşist çeteler.

İşçiler öldüğünde sesleri çıkmaz, çocuklar öldüğünde, tecavüze uğradığında, kadınlar öldürüldüğünde sesleri çıkmaz, hırsızlığa sesleri çıkmaz.

Bu kötülüklere kafa tutanlar, boyun eğmeyenleri gördüklerinde bağırmaya başlarlar.

Boşuna. AKP taşeronları bizim sesimizi bastıramazlar.

Biz bu ülkenin onurlu komünistleri olarak hırsıza “hırsız”, katile “katil” demeye devam edeceğiz."

'Boyun Eğme' dergisine gerici ve faşist saldırı!
Kaynak: Haber.sol.org.tr