Gericiliğe karşı savaş ilanında bulunan Komünist Gençlik dün İTÜ'de gerçekleştirdiği eylemin ardından bugün de Boğaziçi Üniversitesi'nde "Üniversite gericiliğe boyun eğmez" başlığında bir etkinlik düzenledi. Aydınlanma ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler adına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte direnen Artvin halkı selamlandı.

Üniversite Konseyler Derneği'ni temsilen Gizem Gül'ün yaptığı konuşmanın ardından Prof. Dr. Alaeddin Şenel kendi deyişiyle "Aydınlanma kavramını aydınlatmak" için söz aldı. Şenel insanlığın gelişim sürecinde Aydınlanma'nın oynadığı rolü anlattı.

Prof. Dr. İzzettin Önder düşüncelerin altında yatan üretim ilişkilerine vurgu yaptı. Neoliberal dünyada sınıf bilincinin geriye çekilip alt kimliklerin öne çıkarıldığını söyleyen Önder, gündelik yaşamdaki sorunların bile sınıfsal nitelik taşıdığını öne sürdü.

Ardından söz alan Aydemir Güler, mutlak bilgiye ulaşmak olanaksız olsa bile insanın hakikate ulaşma arzusunun da engellenemeyeceğini belirtti. "Hakikatin açığa çıkartılmasına karşı çıkarları olan sınıflar var. Aydınlanmayı seçmek bugün sınıfsal bir tercihtir." diyen Güler Türkiye solunun gericilik karşıtı bayrağı kaldırması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak Komünist Gençlik'i temsilen Şebnem Topal, Komünist Parti'nin "Türkiye dinsel kurallarla yönetilemez" metnini anımsattı. İTÜ eylemi ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki etkinlikle birlikte dinselleşme karşısında ilan edilen savaşın üniversitelerdeki ilk adımı atılmış oldu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr