Boğaziçi Üniversitesi'ndeki taşeron işçiler dün akşam aldıkları bir mesajla yemek ücretlerinin 2.75 TL'den 8.25TL'ye çıkarılması ve daha önceden ücretsiz olan servislerin kendileri ve çocukları için ücretli hale gelmesi üzerine eyleme başladı. 

Okul yetkilileri ile görüşmek için rektörlük önünde bekleyen işçilere, üniversite yönetiminden gelen mesajlar şu şekilde:

Servis Kullananlarin dikkatine; Servis kullanim bedeli aylik 86 TL dir. ilkogretim cocuk icin 77 TL ,1-6 yaş arasi ucretsizdir. Garanti bankasina otomatik talimat verilmesi gerekmektedir.Aksi halde servisi kullanamayacaktir. Sistemden her ay kontrol edilecektir. Ocak-Subat ayi da odenecektir.Bilgilerinize. "

Tüm personelin dikkatine; 01.03.2016 tarihinden itibaren yemek ücreti 8.25 tl olacaktir. Kadrolu personel disinda herkes icin gecerlidir.

soL'a konuşan bir işçi ise yaşananları şu şekilde anlattı:

Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi'nin bildirisinde imzası bulunan akademisyenlere soruşturma açmayan tek üniversite olması sebebiyle oluştural baskının faturası taşeron işçilerden çıkarılıyor.

Okul yönetiminde işiçilere yapılan kısa açıklama ise şu şekilde:

"Yemek ve servis ücretleri zamlı haliyle kalacak"

Sayıştay'ın denetlemesinin bahane gösteren üniversite yönetimi "kadrosuz personelin okul bütçesinden yararlanmasının önüne geçmeye" çalışıyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr