Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad Hüseyin, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 10 kişinin yaralandığı olayın görüntülerini izlediğini söyledi, Türkiye’deki yetkililere soruşturma açmaları çağrısı yaptı.

El Cezire Türk'te yer alan habere göre, görüntülerin “şok edici” olduğunu söyleyen Hüseyin, beyaz bayrak tutan bir adam ve bir kadının yaralı taşıdıklarını söyledi ve “Yolun karşısına vardıklarında açılan ateşle yere düşüyorlar” dedi. Zeyd ayrıca olayda yaralanan İMC TV kameramanı hakkında da suç duyurusunda bulunulmasından endişe ettiğini söyledi.

Cizre’de aralarında HDP’li vekil Faysal Sarıyıldız ve İMC TV kameramanının da olduğu 15 kişilik gruba ateş açılmış ve 10 kişi yaralanmış, yaralılardan ikisi hayatını kaybetmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yaşanan olayı şu sözlerle anlatmıştı:

Sayın Sarıyıldız Cizre Kaymakamını haberdar ederek, 6 yaralıyı almak üzere aileleriyle birlikte hareket edecekleri bilgisini veriyor. Birkaç mesaj atıyor kaymakama. 'Biz milletvekili, belediye başkanı, 15 kişilik heyetle şu mahalleye, şu adrese gideceğiz ve yerdeki yaralıları alacağız ve hastaneye teslim edeceğiz' bilgisini veriyor. Buna rağmen 15 kişilik sivil grup ateş altına alınıyor. 10 kişi yaralanıyor, aralarında İMC TV’nin kameramanı da var.

Demirtaş, olayın ardından yaralananların bir bodrum katına sığındığını, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ile görüştüklerini ve görüşmenin ardından ateşin kesildiğini söylemişti.

İMC TV kameramanı Refik Tekin'in hastanedeki tedavisi sürüyor. Avukatları, Tekin hakkında "Bölücü terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldığını açıkladı. 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr