soL’un “Gericilik her yerde: Demet Akalın iki yaşındaki çocuğuna namaz kıldırttı” başlıklı haberi rahatsız etti.

AKP medyası Sabah ve Star gazetesi, “Demet Akalın'ın 2 yaşındaki kızı namaz kıldı, Sol rahatsız oldu!”, “Sol çıldırdı” ifadeleriyle soL’un haberinden duydukları rahatsızlığı gösterdiler.  

GERİCİLİĞİNİ KATLADI

Demet Akalın isimli şarkıcı ise Twitter’da, “5 yasina kuran kursuna yazdirmisti annnem beni Alllahtan gondermiste icimde merhamet duygusunu asilamis. Kizimin adi Hira! Allah bize nasip etti namaz goruntusnden bana gerici diyenleri affet Alllahim” şeklinde paylaşımda bulundu. (yazım hataları kendisine aittir)

“Kuran kursuna gidenlerin merhamet duygusu sahibi olabileceği” imasında bulunan Akalın, “Etiler'in göbeğinde bu çocukların durumu ne olacak, sinek gibi yapışıyorlar" şeklindeki “merhametli” sözleriyle de hatırlanıyor.

GERİCİLİĞE GEÇİT YOK

Akalın’ın varlığı ve sözleri bizim açımızdan hiçbir değer taşımıyor. Ancak Diyanet’in her gün yobazca fetvalar verdiği, tecavüze uğrayan kadınların bile suçlu çıkarılmaya çalışıldığı karanlığın içinde, bir şarkıcının 4 milyona yakın takipçisi olan bir sosyal medya hesabından dilediğince gericilik pompalaması “haber değeri” taşıyor. Bu zihniyetle mücadele, yayın ilkelerinden biri olan soL'un böyle bir pespayeliği görmezden gelmesini kimse beklememeli.

soL, şarkıcı sıfatıyla asla sayfalarımızda yer bulamayacak ancak kendi iradesiyle bir dine mensup olamayacak yaşta çocuğu “inanç özgürlüğü” olarak topluma yutturmaya çalışan gericileri ifşa etmeye devam edecektir. Çünkü bizde, gericiye gerici denir...

Gericilik her yerde: Demet Akalın iki yaşındaki çocuğuna namaz kıldırttı

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr