TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün özel bütçe, bütçe, kesinhesap, Sayıştay raporu görüşüldü. Yapılan oylama ile bütçeler kabul edildi.

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, bir yerde rant oluşabileceğini belirterek ama buradan herkesin payını alması gerektiğini söyledi. "Devlet de alacak vatandaş da alacak." diyen Yıldırım, "Bir takım çalışmalara girdiğiniz zaman böyle bir takım faaliyetler oluyor. Bu engellenemiyor. İhaleye kadar bunun duyulmaması gibi bir yöntem bulamadık. Doğrusu, ranttan kamunun gerekli payı almasıdır. Olursa manipülasyonun önüne geçilmiş olacak diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Bakan Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'ya üçüncü havalimanını bir gün oturup sabaha kadar konuşma teklifinde bulundu. Erdoğdu da "ben varım" diye karşılık verdi. Yıldırım ise "Ancak senden önce Sayıştay'daki arkadaşları götürmem lazım." ifadelerini kullandı. Erdoğdu'da böyle bir girişimin baskı olacağına dikkat çekti. Daha sonra Erdoğdu, bakanın konuşma teklifiyle ilgili de CHP Genel Merkezi ile konuşması gerektiğini ifade etti. Daha sonra Yıldırım, Erdoğdu'ya 10 sayfalık üçüncü havalimanına ilişkin bilgi dokumanı verdi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr