Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cizre'de operasyonların birkaç gün içinde biteceğini söyleyerek bölgede TOKİ'yle kentsel dönüşüm yapılacağını ve mahallekolların kurulacağını açıkladı.

Bakan Yıldırım, "Burada operasyonların arkasında büyük bir yıkım var. Evler yıkılmış, harap olmuş, sokaklar delik deşik, çukurlar var. Valilikte protokol yapıyoruz. Bütün o çukurları dolduruyoruz, sokaklara asfalt atacağız, altyapıyı tamir edeceğiz, eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ'yle birlikte oralarda kentsel dönüşüm yapacak. Halkın sürekli güvenliğini sağlamak için oraya karakollar, mahallekollar yapılacak. 'Şimdilik mesele halloldu ama yarın bir gün ne olur' endişesini insanların yaşamaması lazım" ifadelerini kullandı.

ARINÇ VE KIRMIZIGÜL'E TEPKİ

Yıldırım, Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili ise "AK Parti'nin başarısı için, bugünlere gelmesi için hizmet eden herkese müteşekkiriz ama şartlar değiştiğinde önemli olan istikametin değişmemesidir. Kişisel meseleleri davanın önüne geçirip, davaya, partiye zarar verecek faaliyetlere meydan vermemek lazım. Ülkemiz bir ateş çemberinin içindeyken Bülent Beyin çıkıp nefsi konuşmalar yapması hiç hoş değil" diye konuştu.

Davutoğlu'yla ilgili açıklamaları nedeniyle Mahsun Kırmızıgül'ü de eleştiren Yıldırım, "O anlamaz bu işlerden. Gitsin Amerika'da film çevirsin. Ne yapacak, üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokuyor. Eğer ülkesini çok seviyorsa gelsin Türkiye'de yaşasın" dedi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr