Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV’in, üstü örtülen 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması’ndan önce istediği arazi 2 yıl sonra yurt alanı ilan edildi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Üsküdar Ünalan Manallesi’ndeki hazineye ait söz konusu alana ilişkin kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi aldı. Ünalan Mahallesi Muhtarı Mezengül Şimşek arazinin yeşil alan yapılması için imza topladığını belirterek “Orası mahallemizin tek nefes alma noktasıydı” dedi.

Üsküdar Ünalan Mahallesi’nde yer alan toplamda 55 dönümlük alan 2001 yılında Şampiyon Spor Tesisleri’ne 49 yıllığına kiralanarak üzeri- ne spor tesisi yapıldı. Arazi üzerine 3 halı saha, 2 tenis kortu, yüzme havuzu, hamam, sauna, fitness merkezi, otistik engelliler için rehabilitasyon merkezi, düğün salonu ve helikopter pisti inşa edildi. Mahalle sakinlerinin de kullanabildiği alanda, onlarca ağaç bulunuyor.

Ancak 12 Kasım 2013 tarihinde Maliye Bakanlığı’na başvuran TÜRGEV, yurt inşa etmek için alanın kullanım hakkının kendisine verilmesini istedi. Yaklaşık 30 kişinin çalıştığı tesislerin sözleşme süresi dolmadan mahkeme kararı çıkartıldı. Özel sosyal ve kültürel tesis alanı ilan edildiği iddia edilen arazi geçen yıl zorla boşaltıldı. Bilal Erdoğan’ın da 2014 yılının mart ayında bölgeye gelerek keşif yaptığı öne sürüldü.

YURT YAPILACAK

Tesisin zorla boşaltılmasından 1 yıl sonra İBB Meclisi şubat ayı oturumlarına alanı ilişkin tartışma yaratacak bir teklif geldi. Teklifte söz konusu alanın “Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanı” çıkartılarak yurt ve zeminaltı otopark yapılması istendi. Teklifte alan içerisinde Anadolu imam hatip lisesinin de bulunduğu belirtilerek kamu yararı gerekçesiyle yurt yapılmasının uygun olduğu belirtildi. İBB Meclisi’nde tartışmalara neden olan teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

MUHTAR: BİZİM YEŞİL ALANA İHTİYACIMIZ VAR

Ünalan muhtarı Mezengül Şimşek 1 aydır arazinin yeşil alan kalması için imza topladığını belirterek şöyle konuştu: “Egzoz dumanı içindeyiz. Burası bizim nefes alabildiğimiz, spor yapabildiğimiz tek alandı. Mahalle sakinleri yürüyüş yapmak için Ataşehir Örnek Mahallesi’ne gidiyor. Buranın yeşil alan yapılması için belediyelere de başvurdum. Park olsun altına gene otopark yapılsın. Burada zaten 7 tane yurt var. Bizim yeşil alana ihtiyacımız var.”


Kaynak: Haber.sol.org.tr