İstanbul Beşiktaş'taki balıkçılar çarşısında bulunan Turgut Vidinli isimli mekanda vahşt yaşandı. Mekanda yemek yiyen kadınlar, gelen hesabın çok yüksek olması nedeniyle itiraz etti. İtiraz eden kadınlara mekana kapatılıp dayak atıldı. Olayın sosyal medya aracılığıyla duyulmasının ardından bugün mekan belediye tarafından mühürlendi. 

Anlatıma göre, 5 Mart Cumartesi gecesi, Beşiktaş’ta eğlenmeye çıkan bir grup kadın korkunç bir muameleye maruz kaldı.

Turgut Vidinli ismindeki mekanda yemek yiyen kadınlar gecenin sonunda 715 lira fazla gelen hesap sebebiyle mekan çalışanları tarafından alıkonulup, darp edildiklerini iddia etti.

Ekşi Sözlük'ten olayı anlatan mağdurlardan biri, olayın başlangıcını "hesabı istedik, geldi. fark ettik ki hesap yanlış ama öyle böyle değil hem de tam tamına 715 tl fazla!" ifadeleriyle aktardı.

"Tabii hemen adisyonu istedik ancak adisyonda da bir tuhaflık var. Tuhaflığı hemen açıklayayım; öncelikle adisyonda sadece 2 kalem var, 20 tane bira ve ala rakı, fikse girmeyen 3 meze adisyonda yok…" diyen mağdur, "Herkesin rakı içtiği bir masada bu kadar biranın tüketilmesi mümkün değil. Hemen dönüp çekilen fotoğraflara baktık. Kim bira içmiş tespit ettik. elimizdeki kredi kartı fişlerinden de anladık ki 3 kişi bira içmiş ve ödemiş masada başka bira içen yok, herkes rakı içmiş. bira içenler de (uğrayıp kalkan arkadaşlarımız) toplamda 6 bira içmiş. yani 20 biranın içilmesi mümkün değil" dedi.

'O FARK BİZİM SERVİS BEDELİMİZ'
Olayı anlatmaya devam eden mağdur, "Ardından adisyonda yazan diğer şeye dönelim ala rakı. Onu da 190 tl olarak yazmışlar. Dönüp söyledik haliyle biz bunun farkını ödeyeceğiz, sizinle böyle konuştuk ve onayladınız diye. İnkar etmeye başladılar. Şimdi sakin kafayla yine bir hesap yapalım; 3 meze tabağı 20 liradan desek 60 tl, 190 tl ala rakı, 20 tane bira (hadi diyelim içilmiş olsun bira 10 tl imiş) 200 tl; 450 tl eder. yani 715 tl gibi bir rakama yine ulaşamıyoruz. 265 tl yine fazla, yine fazla… Nedir bu diyoruz şef garson geliyor ve diyor ki o da bizim servis bedelimiz!" ifadelerini kullandı.

TARTAKLAMA BAŞLIYOR, POLİS GELMİYOR
"Yani hesabın hiçbir açıklaması yok, nereden bakarsanız tutarsız, nereden bakarsanız saçmalık…" diyen mağdur, "Aramızda avukat arkadaşımız var, ona danışıyoruz ve hemen polisi arıyoruz. Biz polisi arayınca şef garson asıl ben sizi şikayet ederim deyip beni tartaklıyor. Masadaki herkes olayı anlamaya çalışırken birden Turgut Vidinli’nin kapıları kapatılıyor ve yine aynı şef garson kafama bardak atıyor. Neden polisi aramışmışız! Biz polisi aramaya devam ediyoruz, aradan 20-25 dakika geçiyor. Darp edildiğimizi, mahsur tutulduğumuzu ve hesabın yanlış geldiğini söylememize rağmen polis gelmiyor" dedi. 

'NE OLDU ÇOK MU ACIDI'
"İnanır mısınız, Turgut Vidinli’de bir saate yakın süren bu olay sırasında bir tane polis gelmedi. Beşiktaş meydandayız, İstanbul’un göbeğinde…" sözleriyle olayın diğer vahim yanını anlatan mağdur, şöyle devam ediyor:

"Kapıları nasıl kapatırsınız, bizi nasıl mahsur tutarsınız derken biri geliyor. Turgut Vidinli’de yetkili biri bulduk diye hemen konuşmaya başlıyoruz ancak kapılar hala kapalı! Şef garson yani matematikte 4 işlemi yapabildiğim için beni darp eden ve kafama bardak fırlatan (bu arada adı Ramazan), başka arkadaşlarımı da darp etmeye çalışıyor. Ön tarafta yetkili kişiyle sakin sakin konuyu çözmeye çalışan arkadaşlarımın yanından ayrılıyor arkada ne olup bittiğine bakmaya gidiyorum o sırada şef garson Ramazan gülerek bana 'ne oldu çok mu acıdı' diyor. Yani hem beni darp ediyor hem de pişkin pişkin yaptığı şeyden utanmadan benimle dalga geçiyor… İşte o sırada bende ipler kopuyor, Ramazan’ı boğazından yakalıyorum ve içki dolabına yapıştırıyorum. Arkadaşlarım araya giriyor, bir şekilde kapıyı açıyoruz. İnanın o bölümü hatırlamıyorum, çok sinirliydim. Başka bir mekana geçip oturuyoruz sakinleşmeye çalışıyoruz. Fakat bir bakıyoruz ki eksiğiz. Tam nerede iki arkadaşımız derken telefonumuza mesaj geliyor. Arkadaşlarımız Turgut Vidinli’de beni darp edip üzerine dalga geçen şef garson Ramazan ve 3 garson tarafından tartaklanmaya devam ediyor, kapılar kapalı mahsur tutuluyor! Bir bölümümüz hemen arkadaşlarımızı almaya gidiyor ancak yine şiddete maruz kalıyor. İki arkadaşımızı zar zor mekandan alıyoruz. Polis, devamlı aramamıza rağmen gelmiyor. Şikayetçi olacağız, olamıyoruz. darp ediliyoruz, kendimizi korumaya çalışıyoruz, kapılar üzerimize kitleniyor, rehin tutuluyoruz. Ve tüm bunlar Beşiktaş’ın göbeğinde Turgut Vidinli’de oluyor… Lütfen Turgut Vidinli’ye gitmeyin. Lütfen kadına şiddete tepki gösterin. Evet, biz 715 tl fazla gelen bedeli ödemedik ama sanırım çok daha büyük bir bedel ödedik dün gece…"

Darp sonrası kadınlardan birinin paylaştığı fotoğraf:

MEKAN MÜHÜRLENDİ
Yaşanan vahşetin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılmasıyla birlikte, mekana gelen zabıta ekipleri mekanı mühürledi.

Zabıta ekipleri, mekanın "belirli bir süreliğine mühürlendiğini" belirtti.

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr