Yıllardır oyaladığı, adamlarına dövdürdüğü taşeron işçilerine söz vermişti. Hacı Başkan Hazinedar, Umre dönüşünde, kendisini karşılamaları için işçileri havalimanına çağırtmıştı. Burada taşeron işçilere güvence sözü veren Hazinedar, yine karanlık yolları seçti. Hazinedar dün 9 işçiyi işten attı. Arkadaşlarının işten atılmasına tepki gösteren işçiler ise eyleme başladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar temizlik işçilerinin bulunduğu şantiyeye gitti. Hazinedar’ın gelmesi üzerine atılan işçiler baskıyla bir odaya kapatılırken Hazinedar diğer işçilere konuştu. “Ben de geri vites yok” diyen Hazinedar, atılan işçilerin geri alınmayacağını söyledi. İşçilerin iş durdurması üzerine şantiyeye giden Hazinedar, utanmadan burada çektirdiği fotoğrafları da “Temizlik işçilerimizle bir araya gelerek çalışmalarımızı değerlendirdik” ifadeleriyle sosyal medya hesaplarından paylaştı. İşçilerse işten atılan arkadaşları için bugün iş durdurdu, eyleme geçti.

İşçileri dövdüren 'hacı' başkan, kadınları döven işletmeciye dernek kurdurmuş, selam çakmış!

NE OLMUŞTU?
Daha önce taşeron şirketin 400 TL civarında maaşlarını düşürmek istemesi üzerini iş durduran işçiler belediyeye yürümüştü. Maaşların düşürülmesi geri çekilmiş ancak eylem yapan işçilerden 9'u, Hacı Başkan'ın emriyle işten atılmıştı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr