Sputnik'in haberine göre El Cezire'ye konuşan eski Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi, “Rusya, Suriye’deki duruma ilişkin diğer ülkelerden daha gerçekçi yaklaşıma sahipti. Sanırım, hepimizin sıkça Ruslara kulak vermesi gerekiyordu. Onlar, gerçek durumu biliyordu” diye konuştu.
Brahimi, Batı ülkelerinin 2012’de Rusya’yı dinlemesi gerektiğini belirterek, “Eğer tüm ülkeler, Suriye’deki gelişmeler hakkında daha net bilgiye sahip olsaydı çatışma 4 yıl önce çözümlenirdi” dedi.

‘DÜNYA, SURİYE’YE NET ETTİ’
Suriye’deki trajedide "iyilerin" olmadığını öne süren eski diplomat, Suriye vatandaşlarının çıkarlarını öncelik yapmadıkları için Batı'yı ve "müslüman ülkeleri" eleştirdi. Brahimi, “Sadece müslümanlar değil, tüm dünya Suriye’ye ihanet etti. Amerikalılar, Fransızlar, İngilizler ne yaptı?  Kimse Suriyelilere yardım etmedi” yorumda bulundu.

Suriye’deki ateşkes sürecini olumlu değerlendiren Brahimi, ateşkesin genişlemesi gerektiğini belirterek, “görüşmelere hazırlanılıyor. Umarım bu görüşmeler gerçekten de başlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr