Eyüp'te akşam saatlerinde, bir araçta başlarından vurulan iki kişi farklı yerlerde sokağa atıldı. Olay sonrası kaçan araçtaki zanlı kaza yapınca otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya çalıştı ancak bir süre sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 21.00 sıralarında Silahtarağa Mahallesi'nde meydana geldi. Karadeniz Caddesi üzerinde bir marketin önünde duran 34 JB 0122 plakalı araçtan bir el silah sesi duyulduktan sonra bir kişinin araçtan atıldığını gören vatandaşlar hemen polis ve sağlık ekiplerini aradı. Araç hızla olay yerinden uzaklaşırken kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem aldı. Sağlık ekipleri isminin Emre Tanrıverdi olduğu öğrenilen şahsın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

İKİNCİ KİŞİ DE VURULARAK ARAÇTAN ATILDI
İddiaya göre, olay yerinden kaçan araç Silahtarağa Caddesi üzerine geldiği sırada araçta bulunan ikinci bir kişi daha başından vurularak yol kenarına atıldı. İkinci ihbarı alan polis ekipleri kısa sürede olay yerine giderek ağır yaralanan kişinin Hakan Akmut isimli kişi olduğunu belirledi. Akmut, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Eyüp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, Hakan Akmut da ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen yolda hayatını kaybetti.

ARAÇ KAZA YAPMIŞ HALDE BULUNDU
Ekipler, bir süre sonra şüphelendikleri bir aracı takibe başladı. Aracın şoförü takip edildiğini anlayınca panikleyerek kaza yaptı. Araçtan inen maskeli bir kişi kaçtı fakat kısa süre sonra yakalandı. Yapılan sorguda şüphelinin Perpa iş merkezinde çalışan Ersin B. olduğu tespit edildi. Akraba oldukları öğrenilen Tanrıverdi ve Akmut’un 2008 yılında Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılması olayına karışan bazı kişilerle bağlantılı olduğu öne sürüldü.

Kaynak: Haber.sol.org.tr