Barış Derneği'nden yapılan açıklamada, dünkü bombalı Ankara saldırısının sorumlusunun AKP hükümeti olduğu vurgulandı. AKP hükümetinin, gericiliğin yarattığı kokuşmuşluğu ve kanlı politikalarını halka dayattığının ifade edildiği açıklamada, "Halkımız, hem bu politikaları hem de AKP politikalarının alternatifi olarak dayatılmaya başlanan darbe, dış müdahale, cemaat operasyonu gibi seçenekleri elinin tersiyle itmelidir. Barış Derneği, halkımızı, gerçek bir barışa ulaşmak için kendi gücüne güvenmeye çağırmaktadır" denildi. 

Barış Derneği'nin açıklaması şöyle: 

Ankara'da öğrencilerin, emekçilerin, çok sayıda masum yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırı, hepimize, bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır.

Halkımız bombalı saldırılara, şiddete, teröre, kaosa alışık hale getirilmeye çalışılıyor. Türkiye’nin yönetilemez halde olduğu gösterilmeye, Türkiye yönetilemez hale getirilmeye çalışılıyor. Halk siyasetten uzaklaştırılarak, yönetilemezlik durumunun “üst” gücün müdahalesiyle ortadan kaldırılması için sindirilmeye çalışılıyor. Darbe ya da emperyalist müdahale gibi seçenekler meşrulaştırılmaya çalışılıyor.

Bu durumun, kan gölünün sorumlusu hükümettir. Saldırı kimin tarafından yapılmış olursa olsun, saldırı AKP'nin işine yarıyor olsun olmasın, sorumlu AKP hükümetidir. Suriye başta olmak üzere bölgemizde kanlı maceraların arayışına giren AKP hükümeti, ülkemizi kör şiddetin kol gezdiği bir yer haline getirmiştir.

AKP hükümeti, gericiliğin yarattığı kokuşmuşluğu ve kanlı politikalarını halkımıza dayatıyor. Halkımız, hem bu politikaları hem de AKP politikalarının alternatifi olarak dayatılmaya başlanan darbe, dış müdahale, cemaat operasyonu gibi seçenekleri elinin tersiyle itmelidir. Barış Derneği, halkımızı, gerçek bir barışa ulaşmak için kendi gücüne güvenmeye çağırmaktadır. 


Kaynak: Haber.sol.org.tr