Karaman'da Ensar Vakfı tarafından açılan bir yurtta 45 öğrencinin cinsel istismara uğradığı haberleri AKP'lileri harekete geçirdi.

Vekilinden bakanına kadar Ensar Vakfı'nı aklamaya çalışan AKP'liler, bugün bir skandala daha imza attı. Akşam saatlerinde Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, istismarların yaşandığı Ensar Vakfı'nın suçsuz olduğunu iddia ederek "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz" savunmasını yapmıştı. 

Aile Bakanı: Cinsel istismara bir kez rastlamak Ensar Vakfı'nı karalamak için gerekçe olamaz

Ramazanoğlu'nun "bir kerelik" açıklamasının ardından soL'un gündeme getirdiği haberde Vakfın "bilinen" çocuk istismarı suçunun ilk adresinin Karaman olmadığı ortaya çıkmıştı. Basına yansıyan istismar listesinde Çorum ve Rize de yer alıyordu.

Aile Bakanı "Bir kerelik" diyor ama Ensar Vakfı bu suçu ilk kez işlemedi

Bakan'ın Ensar Vakfı'nı aklama çabasının hemen ardından açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikaları Bakanlığı, Ramazanoğlu'nun karalama kampanyasına alet edildiğini iddia etti.

Rize'de Kızılay Şube Başkanı, 2 çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Açıklamada , "Bakanlık hukuki sürecin başından itibaren büyük bir hassasiyetle konuyu takip edip, bu aşağılık olayın failinin en ağır şekilde cezalandırılması için davaya müdahil olmuştur. Sayın Bakan ve Bakanlığın, bu ve benzer tüm olaylara yaklaşımı mağdurların kişilik haklarının korunması, suçluların da en ağır şekilde cezalandırılması şeklindedir. Başta çocuklarımız ve tüm toplumu olumsuz yönde etkileyen böyle bir olay üzerinden, çarpıtma ve yönlendirmelerle siyaset yapan bazı çevreler, Sayın Bakanın yaptığı açıklamaları da bağlamından kopararak ve çarpıtarak ülkemize yönelik sürdürülen karalama kampanyasına alet etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Ensar Vakfı Başkanı Dilberoğlu: Solcular iftira atıyor

Aile Bakanı: Cinsel istismara bir kez rastlamak Ensar Vakfı'nı karalamak için gerekçe olamaz

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr