Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES'lerle ilgili sorulara, "O bölgenin insanı istiyor fakat dışarıdan gelen bir ekip var orda onlar istemiyor" yanıtı verdi.

Artvin Cerattepe’de yapılmak istenen bakır madeni için hukuki süreç tamamlanana kadar inşaatın durması yönünde alınan karardan bir gün önce konuşan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi madenin çevreye zarar vermeyeceğini savunan Eroğlu, "Maden tamamen korumacı mantıkla inşa ediliyor. Ruhsat ve ÇED raporları alınmış mı diye bakıyoruz önce. Geri adım atmayacağız" demişti.

Başta Karadeniz olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarına inşa edilmek istenen HES’ler, kurulacağı yerde yaşayan yurttaşların direnişiyle birçok kez gündeme gelmişti.

Ordu’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Cerattepe’de mahkemenin kararına göre hareket edileceğini belirtirken, HES’lerin ‘elektriğin sigortası’ olduğunu savundu.

Eroğlu şöyle devam etti: 

"HES’lere karşı çıkanlar vardı. En çok da Trabzon’daki Solaklı vadisinde. Şimdi gidin Solaklı’ya bakın, muhteşem bir vadi olmuş. Tabiatı da koruyacağız ama elektriğimizi de üreteceğiz. Temiz, yenilenebilir enerji sağlıyor. Tabiatı tahrip etmeden, can suyunu bırakarak dereleri kurutmadan bunları yapacağız. Vatandaşların da görüşlerini alarak yapıyoruz zaten. O bölgenin insanı istiyor fakat dışarıdan gelen bir ekip var orda onlar istemiyor."

Kaynak: Haber.sol.org.tr