Geçirdiği ameliyatın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk kez partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Bahçeli'nin konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

Ortadoğu'daki vekalet savaşı devam etmektedir. Koskoca bir tarih gözümüzün önünde infaz edilmektedir. Takvim geriye sarmaktadır. Radikal savaşçılar, terör örgütleri, kiralık çeteler emperyalizme tetikçilik yapmaktadır. Karşımızda kan, ölüm kapanına sıkışmış medeniyet kümesi vardır. 

Dün Türkiye'ye gelen Merkel'in derdi de mülteci sağanağına Türkiye'yi kalkan yapmaktadır. Yeni bir mülteci akının sonuçları daha ağır olacaktır. AKP'nin dışpolitikası imha olmuştur. Böyle bir göç dalgasının huzurumuzu yok edeceği çok açıktır. Türkiye ne pahasına olursa olsun milli varlık ve güvenliği koruyacak bir tutum sergilemelidir. Sınırlarımızın dibinde silah zoruyla yeni bir dünya kurulmaktadır. 

Ocak ayında Türkiye'ye gelerek çözüm sürecini diriltilmesini isteyen Biden'a yaptıkları sitem ve şikayetler inandırıcı değildir. Hedef Suriye'den sonra Türkiye'dir. Sur ve Cizre ise dış güçlerin yönelendirmesiyle bölünmenin test edildiği yerlerdir. ABD teröristlerle yanak yanağadır.

Başbakan geçen hafta Londra'dan Mardin'e ayağının tozuyla gelerek, bir konuşma yapmıştır. Aklınca, kim hazırlayıp eline tutuşturduğu 10 maddelik güvenlik planını takdim etmiştir. Söz konusu eylem planının 10 temel esasa dayandığını söylemiştir. Bu 10 madde PKK'ya beyaz bayrak sallamaktan başka anlama gelmeyecektir. Mardin'deki ile Dolmabahçe'deki 10 madde aynıdır. Terörle amansız mücadele sürerken 10 madde kimleri mutlu etmek için açıklanmıştır. Bu skandaldır. Bu şahsın neresinden tutarsak elimizde kalacak. Davutoğlu Mardin'de PKK'ya zeytin dalı uzatmıştır. Davutoğlu, Alparslan'ın ordusunda bir Kürt olmak ile, Selahattin'in ordusunda bir Türk olmak arasında fark var mı diye soruyor. Elbette yoktu ama sizinle birlikte bu fark oluşmaya başladı. AKP'ye kadar bu hiç kimsenin aklına gelmemişti. Birleşik Krallık size talimat mı vermiştir? Arabistanlı Lawrence mezarından kalksa anca senin gibi konuşur. 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr