Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde geçen cumartesi günü 18'i çocuk 39 sığınmacıya mezar olan 'Siyah İnci Assos' adlı gezi teknesinin 44 yaşında olduğu ortaya çıktı. 7.1 metre uzunluğundaki tekneye o gün kapasitesinin çok üstünde olan 114 kişinin zorla bindirildiği öne sürüldü. 

Çanakkale'de mülteci faciası: 39 kişi hayatını kaybetti

39 sığınmacının ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıkıyor. 18'i çocuk toplam 39 kişiye mezar olan gezi teknesinin 1972 yılında inşa edildiği ve 44 yaşında olduğu belirlendi. O.K.'ye ait teknenin İstanbul Şile Limanı'na kayıtlı olduğu, 7.1 metre uzunluğunda ve 3 metre 6 santim genişliğindeki tekneye o gün kapasitesinin çok üstünde 114 kişinin zorla bindirildiğinin belirlendiği ifade edildi. Jandarmanın bugüne kadar aranan tekne sahibine ulaşılamadığı belirtildi. Bu yüzden tekne sahibinin olayla ilgisinin olup olmadığının belirlenemediği kaydedildi.

Ayrıca sığınmacılardan kişi başına bin ilâ 2 bin avro ücret alındığının tespit edildiği belirtildi. Halen olay yerinde olan teknenin kurtarma çalışmasının ardından limana çekilerek yeddiemine alınacağı bildirildi.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr