Bugün Almanya, İngiltere, Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Avustralya’nın Canberra kentinde göçmen karşıtları tarafından düzenlenen eylemlere sahne oldu.

Irkçı gruplar tarafından düzenlenen en kalabalık eylem Almanya’nın Dresden kentinde gerçekleştirildi. PEGIDA (İslamlaşmaya Karşı Avrupalı Vatanseverler) tarafından düzenlenen göçmen karşıtı eyleme yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Şehri bölen Elbe Nehri’nin diğer kıyısında ise ırkçı eylemi protesto eden 10 binden fazla insan toplandı.

TRUMP’IN İZİNDE…

İngiltere’nin Birmingham kentinde toplanan göçmen karşıtı bir grup ise ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmak için yarışan Donald Trump’ın ABD’ye Müslümanları sokmayacağı yönündeki sözlerine atıfla üzerinde “Trump haklı” yazılı pankartlar taşıdı. Göstericiler ayrıca geçtiğimiz aylarda öldürülen IŞİD militanı “Cihatçı John”un resimlerinin altında “Kültürel zenginlik mi?” yazan dövizler taşıdı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da hem ırkçı PEGİDA’nın hem de ırkçılığa karşı çıkanların aynı zamanda düzenlediği eylemler vardı. Mültecilerin haklarını savunan göstericilere saldırmaya çalışan bazı PEGİDA üyeleri gözaltına alındı.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de de ırkçı PEGİDA’yı protesto eden kalabalık bir eylem gerçekleştirildi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr