Ana teması "Asya'nın Yeni Geleceği: Yeni Dinamizm ve Yeni Vizyon" olan toplantıya 62 ülke ve bölgeden 2 bin 100 konuk katılıyor.

Boao Asya Forumu 2016 Yıllık Toplantısı’nda medya alanında Türkiye’yi Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç temsil ediyor.

Yüksel Mansur Kılınç’ın katıldığı “Medya Yöneticileri Yuvarlak Masa Toplantısı”nda Çin, Türkiye, Kamboçya, Laos, Moğolistan, Nepal, Endonezya ve Kore Cumhuriyeti gibi ülkelerden 13 yerli ve yabancı kuruluş ya da medya organı, "Asya Medya İşbirliği Örgütü"nünün kurulması ve Asya medya kuruluşları arasındaki işbirliğinin yeni bir düzeye taşınması konusunda mutabakat sağladı.

Yüksel Mansur KIlınç, forumda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda insanlığın gelişme ve ilerleme dinamiğinin Asya’ya kaymış bulunduğunu ifade ederek, "Merkezinde Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Asyalı Rusya, İran ve Türkiye’nin bulunduğu büyük Asya, dünya nüfusu, ticareti, ekonomisi ve insan kaynaklarının büyük gücünü oluşturmaktadır" dedi.

Kılınç, “Bu nedenle, İpek Yolu-Asya coğrafyasının medya kuruluşları arasındaki işbirliği, dünyamızın geleceği bakımından bu yönüyle de belirleyici öneme sahiptir ve Boao Forumu’nun en önemli ayaklarından biri olmayı hak etmektedir” şeklinde konuştu.


Kaynak: Haber.sol.org.tr