Artvin halkı, genci-yaşlısıyla bir haftadır AKP'nin "vurun geçin" emrini yerine getirenlere karşı 7 gündür direniyor. Bugün, Artvin Adliyesi önünde bri araya gelen Artvinliler, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ve Artvin Jandarma Alay Komutanı Osman Kılıç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cengiz İnşaat'ın hukuku tanımayan müdahelesine ve bunca hukuksuzluğuna rağmen şirketi koruyan, halka vahşice saldıran kolluk kuvvetlerine direnen yurttaşlar, saldırıların hesabını soracaklarını ifade ederek, yetkililer hakkında suç duyurusu yaptı. 

Bölgede görev yapan soL muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, suç duyurusunun "sonuç ve istem" bölümünde, şu ifadeler yer aldı:

"Şüpheli Kemal Cirit'in valilik makamının yetkilerini kötüye kullanarak bir özel şirkete yasa dışı imkan sağlaması, isimleri verilen ve tarafınızdan isimleri tespit edilecek diğer şüphelilerin ise bütün suçlar yönünden kanunsuz emri uygulamış olmaları sebebi ile haklarında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmalarıiçin dava açılmasına karar verilmesini saygı ile talep ederiz."

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr