Cerattepe'deki altın madenine itiraz eden ve uzun süredir madenin yol açacağı tahribata karşı mücadele eden Artvin halkı, direnişi sürdürmekte kararlı. 

Dün güne polis ve jandarmanın biber gazlı saldırısıyla başlayan ve gün boyu şiddetli saldırılara maruz kalan Artvinliler, bugün 17.00'de bir basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirecekler. Dün gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, "Mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Bütün bunları değerlendirmek için çok acele bütün STK'lar, siyasi partiler bir araya geldik, toplandık. Her zaman olduğu gibi biliyorsunuz kararları asla tek başımıza vermiyoruz. Artvin halkının temsilcileriyle, hep beraber veriyoruz" dedi.

Artvin halkı direniyor, polis ve jandarma saldırıyor!

OTURMA EYLEMİ SONA ERDİ, DÜKKANLAR AÇILDI

İki gündür Artvin Valiliği önündeki oturma eyleminin sona erdiği Artvin'de, birkaç gündür kepenk açmayan esnaf da bugün dükkanlarını açmaya başladı. 

Yeşil Artvin Derneği bugün 17.00'de otopark önünden başlayarak bir yürüyüş gerçekleştirecek, basın açıklaması yaparak Artvin halkının hukuksuzluğa ve doğa katliamına karşı mücadele kararlılığını yineleyecek. 

Kent gaza boğuladursun, Artvin halkı direniyor: Direnişçiler soL'a konuştu
Kaynak: Haber.sol.org.tr