Dün, televizyon programında yaptığı açıklamalarıyla ilgili olarak "sözlerimin arkasındayım" diyen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili konuşmasına da yanıt verdi.

CNN Türk'te yayınlanan bir programa katılan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP'ye yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Bunun ardından AKP cephesinde kıyamet kopmuş, onlarca isim Arınç'a açıktan tavır almıştı. Arınç, kendisine yönelik bu tepkilerle ilgili olarak dün bir açıklama yaptı ve "sözlerimin arkasındayım" dedi. Arınç, yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Ya altınızdaki koltuğu verenin koltuk değneği, ya da köşe verenin koçbaşı olursunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Bülent Arınç'tan sert açıklamalar

Arınç'ın açıklamasını Twitter'dan paylaşan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de eleştirilerin hedefi olmuştu. Hüseyin Çelik, AKP Genel Başkanı Başdanışmanlığı'ndan alınmadığı iddialarını yalanlayarak, 15 gün önce kendisinin istifa ettiğini açıklamıştı.

Arınç'ı destekleyen Hüseyin Çelik: Görevimden alınmadım, ben istifa ettim

Arınç'ın ve Çelik'in bu son açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da tartışmaya katıldı ve Arınç'ı hedef aldı. Erdoğan, Bülent Arınç'ın "Dolmabahçe Mutabakatı'nı biliyordu" açıklamalarıyla ilgili konuşurken Arınç için "O zat" ifadesini kullanarak, "Benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi dürüst bir hareket değildir" dedi.

Erdoğan'dan Arınç'a: 'O zatın hareketi dürüst bir hareket değil'

Son olarak, yine Twitter üzerinden bir açıklama yapan Arınç, Erdoğan'a yanıt verdi. "Partimizin bir sahibiyim" dediği açıklamada Arınç, Erdoğan'la polemiğe girmek istemediğini bunun Erdoğan'a saygısızlık olacağını söyledi.

"Bugünkü gazetelerde yer alan ve Sayın Cumhurbaşkanının, zatıma yönelik yaptığı açıklamalara ilişkin cevabımı birazdan paylaşacağım" diyen Arınç, şu 3 sayfalık açıklamayı yaptı:

Kaynak: Haber.sol.org.tr