Hacker grubu Anonymus ABD ön seçimlerinde Cumhuriyetçi adaylar arasında öne çıkan ve ırkçı çıkışlarıyla gündemden düşmeyen Donald Trump’a karşı “topyekun savaş” ilan etti.

Anonymus yayınladığı videoda Trump’ın açıklamalarını “rahatsız edici” olarak niteledi. Videoda Guy Fawkes maskesi giyen bir kişi bilgisayar tarafından filtrelenmiş bir sesle Trump’a seslenerek “tutarsız kampanyanız yalnızca ABD’yi değil tüm gezegeni şoka soktu. Takipçilerinizin duymak istediklerini söylediğinizi iddia ediyorsunuz fakat gerçekte yalnızca kendi kişisel güç ve hırsınız için boy gösteriyorsunuz” şeklinde konuştu.

Videonun devamında “bilgisayar erişimi olan herkese” Trump’a karşı yürütülecek olan 1 Nisan tarihli #OpTrump saldırısına katılma çağrısı yapıldı. Videoda maskeli Anonymus üyesi “çağrımız tüm özgürlük savaşçılarına, unutulan ve sansürlenen kişilere, tüm dünyadan hacktivistlerimize. Bu çağrıyı geleceğimizi ve yaşam tarzımızı korumak için yapıyoruz. Size sesleniyoruz…Bu bir uyarı değil, bu topyekun bir savaş çağrısı. Trump Operasyonu başlasın,” sözlerini kullandı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr