Ankara saldırısını gerçekleştirdiği düşünülen saldırganlardan erkek olanının ismine ulaşıldığı iddia edildi. Buna göre ikinci saldırgan 1990 doğumlu Ö.Ü isminde bir erkek.

Patlamayla ilgili soruşturmayı dört savcı yürütüyor ve şimdiye kadar 11 kişi gözaltına alındı, 10 kişi ise halen aranıyor. Daha önce güvenlik yetkilileri Reuters’a saldırganlardan birinin Seher Çağla Demir olduğunu açıklamıştı.

Demir’in, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği Bölümü’ne 2012’de kayıt yaptırdığı, bir yıl sonra Balıkesir’de ‘örgüt üyeliği ve örgüt propagandası’suçlarından hakkında dava açıldığı ve o tarihten beri kayıp olduğu belirlenmişti.

İKİNCİ ŞÜPHELİ 26 YAŞINDAKİ O.Ü

Haber Türk’ten Neşet Dişkaya’nın haberine göre ikinci şüpheli 1990 doğumlu erkek Ö.Ü.’nün ismine saldırı sırasında Seher Çağla Demir’in yanında durduğu MOBESE kayıtlarından ulaşıldı.

Kesin kimlik tespiti için Ö.Ü.’nün ailesinden DNA örneği alındı. İsmin kamuoyuyla paylaşılması için DNA eşleşmesinin tamamlanması bekleniyor.

Şimdiye kadar elde edilen ve henüz resmi kaynaklarca doğrulanmayan bilgilere göre, saldırıda kullanılan aracı, Ankara’ya getiren kişiyse İ.S. isimli bir PKK üyesi.

İ.S., 10 Ocak’ta Şanlıurfa Viranşehir’deki bir galeriden satın almış. Ancak daha önce 64 yaşındaki bir kadına ait olan ‘34 HGH …’plakalı 1995 model 3.20 BMW marka otomobilin ruhsatını üzerine almamış.

Araç 12 Ocak’ta Diyarbakır’a götürülmüş, iki gün sonra yeniden Şanlıurfa’ya gelmiş. 25 Şubat’ta Şanlıurfa’dan ayrılmış ve 26 Şubat’ta Ankara’ya ulaşmış.

İ.S., Ankara’ya geldikten sonra kadın saldırgan Demir ile kalmaya başlamış.

Bomba düzeneğinin Ankara’da yerleştirilmiş olduğu üzerinde duruluyor. Çünkü otomobilin Çankaya, Yenimahalle ve Dikmen taraflarında görüldüğüne dair görüntüler var.

İ.S.’nin aracı kullanırken görüntüleri MOBESE kayıtlarında yer alıyor. Kayıtlardaki en net görüntü ise 9 Mart akşamı 19:21:01’de kaydedilmiş. İ.S. bir istasyondan akaryakıt alırken görüntülenebilmiş.


Kaynak: Haber.sol.org.tr