Hürriyet’in haberine göre AB Dışişleri Bakanları toplantısı sonrası Mogherini "PKK'nin Avrupa'daki faaliyetlerinin, AB'nin dünkü Ankara'daki saldırı sonrası ifade ettiği dayanışmasıyla çelişip çelişmediğine" ilişkin bir soru üzerine, terör örgütüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bugünkü toplantıya girerken yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve yetkilileriyle olan dayanışmasını ifade ettiğini belirten Mogherini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı cuma günkü AB Konseyi Toplantısı'nda terör konusunun ele alınacak unsurlardan biri olacağını söyledi.

Davutoğlu'yla her zaman yaptıkları gibi teröre karşı ortak mücadeleyi konuşacaklarını ifade eden AB yetkilisi, "PKK meselesine gelecek olursak, çok iyi bildiğiniz gibi PKK, AB için tüm açılardan kesinlikle bir terör örgütüdür. AB içi ve dışındaki faaliyetleriyle PKK'yi terör örgütü olarak görüyoruz ve buna da bağlıyız" dedi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ YENİDEN BAŞLATMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Daha önceki açıklamalarda Türk hükümetini çözüm sürecini yeniden başlatmaya çağırdıklarını ifade eden Mogherini, "Fakat bugün hem söylem hem de eylemde dayanışma günü. Bu hafta içi Başbakanla buluşma imkanımız olacak ve dayanışmamızı bir kez daha ifade edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr