Ankara'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı, tüm dünyada sosyal medyada geniş yankı buldu. Dünyaca ünlü sanatçılardan sokaktaki vatandaşa kadar sosyal medya hesabı olan neredeyse herkes Ankara'daki saldırı için tepki ve üzüntüsünü sanal alemde çok sayıda atarak dile getirdi.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Göker Gülay, Ankara'daki bombalı terör saldırısının meydana geldiği andan itibaren Twitter'da, #Ankara etiketiyle yapılan paylaşımların, kısa süre içinde dünya gündeminde bir numaraya yükseldiğini belirtti.

Gülay, şu bilgileri verdi: "Saldırının olduğu gün, 19.00-21.00 saatleri arasında #Ankara hashtagiyle yaklaşık 300 binin üzerinde tweet atıldı. 13 Mart akşamından ertesi sabaha kadar #Ankara hashtagiyle atılan tweet sayısı ise 1.5 milyona yakın. Ankara saldırısıyla ilgili diğer başlıklarla atılan tweetler eklendiğinde bu sayı 2 milyona yaklaşıyor. Dünya gündeminde de 13 Mart akşamından itibaren Ankara saldırısıyla ilgili atılan tweetler hep 1 numarada yer aldı. Twitter'da üretilen Türkçe içeriğin neredeyse tamamın Ankara ile ilgili olduğunu gördük. Hashtagler haricinde yazılan tweet sayıları ise bu rakamların çok üstünde gerçekleşti. Diğer sosyal ağ mecralarında da insanlar tepkilerini dile getirip acıyı paylaştı." 
 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr