13 Mart'ta Ankara, Kızılay'da gerçekleşen ve toplam 37 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) örgütü üstlendiğini aktardı.

TAK'ın katliama ilişkin yaptığı açıklamada "Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) içerisinden fedai intikam eylemi gerçekleştiren ilk kadın yoldaşımız olan    Doğa    yoldaş, Başkan APO'nun esaret durumu başta olmak    üzere   yüzyıllardır Kürt halkına reva görülen katliam ve ret    politikalarına karşı radikal mücadele yürütme kararlılığıyla   2013 yılında saflarımızda yerini almıştır" denilerek saldırganın fotoğrafına yer verildi.

Açıklamada sivil ölümlerine ilişkin ise, "Birimimiz, Cizre'de Soykırımcı AKP hükümetinden radikal devrimci çizgide hesap sormak adına, faşizmin ve barbarlığın kalesi olan Ankara'da devletin güçlerini hedeflemiştir. Ancak birimimiz hedefine yöneldiğinde yapılan polis müdahalesi sivil kayıpların da olmasına yol açmıştır. Bu sebeple kirli savaşın sorumlu ve yürütücüleriyle hiçbir bağı bulunmayan sivil kayıplardan dolayı üzüntümüzü belirtiyoruz" denildi.

Açıklamada yeni saldırıların olabileceğine dönük "Unutulmamalıdır ki; Cizre başta olmak üzere sivil, savunmasız halkımıza yönelik gerçekleştirilen yakma, teşhir etme düzeyine varan katliamların hesabını her koşulda sorma kararlılığında yüzlerce fedaimiz  mevcuttur. Kirli savaşın beyni ve yürütücüsü olanları, kendilerini en güvende hissettikleri yerlerinde vurmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr