Dikmen halkı bu akşam saat 18:30  Artvin Cerattepe' de toprağını ve memleketini savunanlarla dayanışmak için sokaklara çıktı. Sokullu Ahmed Arif Parkı'nda buluşan Dikmen halkı, direnişte olan Artvin halkına destek mesajlarını yolladı. 

Dikmen Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin çağrısıyla gerçekleşen eylemde okunan basın açıklamasında  "Küfürbazlığı  ve  halk düşmanlığıyla  tanınan Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat, Artvin'de halk iradesiyle karşı karşıya gelmiştir. Gerici ve piyasacı AKP Hükümeti, memleketin doğa cennetlerine de halkına da düşman olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada "Artvin halkı ise gericiliğe ve gözü doymaz sermayeye boyun eğmeyeceğini günlerdir gösterdiği onurlu direnişle kanıtlamıştır. Direnen Artvinliler'in yanındayız. Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez!" denildi.

Basın açıklamasının okunmasının  ardından Dikmen Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geçen Dikmenliler düzenledikleri kısa forumun ardından Artvin Halkının direnişi için uyarladıkları Hemşin Türküsü'nü hep bir ağızdan söylediler. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr