Ankara Atatürk Spor Salonu’nda 6 Mart’ta ‘Hilafet mi Hayal mi, Yakın Bir Gelecek mi?’ başlıklı bir konferans düzenlendi.

Daveti, "Köklü Değişim dergisinin" internet sitesinde “Ümmet, hilafetsiz, sahipsiz olduğunu açık bir şekilde görüyor ve hilafetin yeniden gelmesini arzu ediyor” sözleriyle yapılan konferansla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun inceleme başlattığı öğrenildi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, konferansta yapılan konuşmalarda, “İslam düşmanı kâfirler, 3 Mart 1924’te Hilafeti kaldırmakla İslam’ı ilelebet tarihe gömdüklerini sandılar. Bugün burada bizler yere düşen sancağı tekrar ayağa kaldırıyoruz. 3 Mart ümmetin kara günüdür” denildiğini belirtti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Nazlıaka, önergesinde toplantıya hangi kurumca izin verildiğini, konferansta yapılan konuşmalarla ilgili de soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ile meclis üyeleri Haydar Demir ve M. Emin Tırpancı ise konuyu belediye meclisine taşıdı. CHP’liler, “Konferansta meydana gelen hukuka aykırı bu eylem, söz ve davranışlar nedeniyle hukuki girişimlerde bulunulmuş mudur?” diye sordu. 


Kaynak: Haber.sol.org.tr