Ankara'da askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Saldırganlar, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

TSK'DAN AÇIKLAMA
TSK saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamanın tamamı şöyle:

"17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısını 24, yaralı sayısını da 61 olarak açıkladı. Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Müzezzinoğlu, "Olay yerinde 20- 21, hastanede 3 vefatımız var. 14 hastanede 61 yaralımız bulunuyor. Büyük çoğunluğu birkaç günde tedavileri tamamlanabilecek hafif ya da orta dereceli yaralılarımız" dedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise yaptığüı açıklamada bombalı saldırı sonrasında 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini 61 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.

Avrupa ve ABD'den Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklamalar

Ankara saldırısına yayın yasağı

Davutoğlu'ndan Ankara'daki patlamaya ilişkin yazılı açıklama

Erdoğan'dan patlamayla ilgili açıklama: Verdiğimiz kayıplar sabrımızı zorluyor

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı: Kullanılan patlayıcı IŞİD'e işaret ediyor

AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri

Dünya basını Ankara'daki saldırıyı böyle duyurdu

Ankara saldırısına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı: Bombalı araç geçen ay kiralanmış

Sağlık Bakanlığı'ndan skandal açıklama: Kan ihtiyacı yok yanlış yazmışız

 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr