Erzurum'da Fethullah Gülen'in kardeşinin de aralarında yer aldığı onlarca kişi 15 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunurken olay AKP-Cemaat koalisyonu tarafından kapatılmıştı.

Gazeteci Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun "Mahrem" adlı kitaplarında duyurduğu Erzurum'daki tecavüz olayına ilişkin bugün bir haber yapan Anadolu Ajansı, "Erzurum'da 2007 yılında şikayet üzerine ortaya çıkan "15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismar olayı" ile ilgili soruşturmanın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri Fetullah Gülen'in cinsel istismarla suçlanan akrabalarını korumak için kapatıldığı öne sürülüyor" ifadelerini kullandı.

'nın haberinin bir kısmı doğru, yani Fethullah Gülen'in kardeşi cinsel istismar davasından kurtarıldı. 'nın haberinde eksik olan yer ise bu işte AKP'nin oynadığı rol. 

Tecavüz olayına adı karışan Fethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in nasıl korunduğuna ilişkin yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkarken o dosyadan Gülen'i kurtaran isimlerden olan dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç şimdilerde AKP'den milletvekili olarak Meclis'te bulunuyor.

Güvenç, 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarı “Hoca’ya komplo kuruluyordu” diyerek kapatan isimlerden biri olmuştu.

Fethullah Gülen'in kardeşinin tecavüzünü örten isim AKP'den milletvekili...

Cemaat ve AKP ittifakı: Gülen’in kardeşi tecavüz etti, ittifak gizledi

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr