Almanya'nın Aschaffenburg kentinde, şair ve yazar Nihat Behram’la “Siyaset-Sanat-Edebiyat” konulu bir sohbet toplantısı düzenlendi.

Komünist Parti tarafından düzenlenen etkinlikte, usta şair ve Yazar Nihat Behram, birbirinden güzel şiirleriyle süsleyerek gençlik dönemindeki mücadeleden kalan ilginç anılarını aktardı; örgütlü yașam, yurtseverlik, direniş ve son zamanlarda Türkiye’de yașananlara yönelik düşüncelerini paylaştı.

Özellikle örgütlü mücadelenin kazanımları üzerinde de duran Nihat Behram, seçim sonuçlarını değerlendirirken, sandığa kilitlenmemek ve burjuvazinin bu alanı istediği kullanabileceğini unutmamak gerektiğini, asıl anahtarın sandık dıșında olduğunu, esas mücadelenin sokakta yürütülmesiı gerektiğini vurguladı.

Nihat Behram, ısrarla, Pir Sultan, Yunus Emre, Karacaoğlan, Nazım Hikmet gibi çok büyük bir mirasa sahip olduğumuzu, bu mirasa sahip çıkılması ve büyük değer biçililmesi gerektiğine dikkat çekti.

Eskiden bu yana Almanya’da devrimci bir bir şair olarak tanınan ve sevilen Nihat Behram, verilen ara sırasında her zaman büyük ilgi gören kitaplarını da imzaladı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr