Almanya'da "yılbaşı tacizi" iddialarıyla başlayan ve göçmenlere yönelik bir nefret kampanyasına dönüşen hareketin bazı hikayelerinin uydurma olduğu ortaya çıktı.

The Guardian'dan Ben Knight'ın haberine göre, 13 yaşındaki "Lisa" isimli Rus-Alman kız, tecavüz hikayesini uydurduğunu kabul etti.

Lisa'nın ebeveynleri, 11 Ocak günü kızlarının Berlin'in Marzahn bölgesindeki okuluna gitmediğini tespit etti. Ortadan kaybolan kız, 30 saat sonra yüzünde yaralarla ortaya çıktı.

Lisa'nın anlattığına göre, "Ortadoğu ya da Kuzey Afrika görünümlü adamlar" tarafından saldırıya uğramıştı. Hikaye sosyal medyada yayılınca, başkentte "öfke patlaması" yaşandı.

Ancak Savcı Martin Steltner'ın aktarımına göre, üç gün sonra özel eğitimli uzmanlar tarafından sorgulanan Lisa, tecavüz hikayesini uydurduğunu söyledi.

Lisa, okulda yaşanan bir olay nedeniyle okul yönetiminin ebeveynleri ile görüşmek istemesi üzerine, eve gitmeye korkmuş. Küçük kız geceyi bir arkadaşında geçirmiş.

Tecavüz iddiasının ardından Berlin'deki Rus-Alman topluluğu bir gösteri yapmış, gösteriye sağcı Pegida bağlantılı Bärgida ve aşırı sağcı Ulusal Demokratik Parti de destek vermişti.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr