Geçtiğimiz hafta başkanlık sistemiyle ilgili olarak "Başkanlık projesinden en kısa zamanda vazgeçmemiz güçlü Başbakanlık formülüne yönelmemiz gerekiyor” diyen AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Başkanlık Sistemi, Türkiye için çok gereklidir. Türkiye'nin çıkış reçetesidir" dedi. 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyeleri hakkında "tahliye için karar veren üyeler hakkında darbeye teşebbüs gerekçesiyle soruşturma açılmalıdır" ifadelerini kullanan Tayyar, sözlerine "Dış güçler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı istemiyor" ifadelerini eklemeyi başardı.

Tayyar şunları söyledi:

Başkanlık Sistemi, Türkiye için çok gereklidir. Başkanlık Modeline geçilmezse Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması mümkün değildir. Başkanlık Sistemi ile masa başında darbe üreten vesayetçi unsurlar bir daha darbe yapacak siyasi ortam bulamaz. CHP'li Akif Ekici'ye tek bir katkım olabilir. Eğer bir gün 'bana baytar bulun"'diye ararsa kendisine o konuda yardımcı olurum. Başkanlık Sistemi Türkiye'nin çıkış reçetesidir. AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararı hukuki değil, siyasi bir karardır. Anayasa Mahkemesi darbe ürünüdür, sicili bozuktur. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesi için karar veren üyeler hakkında darbeye teşebbüs gerekçesiyle soruşturma açılmalıdır. AYM kendini yerel mahkeme yerine koyuyor ve yetki gaspı yapıyor. AYM yerel mahkemenin alanına girdi. Dış güçler, güçlü Türkiye hayalini gerçekleştiren bir lider olması nedeniyle Erdoğan'ı istemiyor. Çözüm Süreci ivme kazanınca MİT'e operasyon yapılmak istendi, gezi olayları oldu ve 17- 25 Aralık darbesi denendi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr