Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük’te Ovacık İlçesi’ne bağlı Yığınot Köyü’nü ziyaret etti.

Son yıllarda artan göçmen krizine değinen ve AB'nin, "Suriyeli göçmenleri Türkiye bize göndermesin" dediğini ifade eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Biz göndermiyoruz ki. Kendileri kaçak yollarla gidiyor. Yahu bu Suriye sorunu kendiliğinden mi doğdu? AB'ye sesleniyorum. Sizin bir rolünüz yok mu? Gelmemesi için ne yaptınız? 29 tane ülkesiniz. Nüfus itibarıyla bu blok, dünyanın en büyük blokudur. Parasal güç itibarıyla da öyledir. Suriye'de iç savaş devam ederken ne yaptınız Allah aşkına? Şimdi bize 'Türkiye Suriyeli göçmen göndermesin' diyorsunuz. Bu sizin eseriniz" diye konuştu.

AB Dönem Başkanı olan Hollanda'nın Başbakanı Mark Rutte'nin "Türkiye sıfır göçmen göndereceği konusunda bize taahhütte bulunursa parayı vereceğiz" anlamına gelen bir açıklama yaptığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

‘KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'
"İnanıyorum ki başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamayı yapacaktır. Ben diyorum ki, bizim sizin 3 milyar euro'nuza falan ihtiyacımız yok. Biz böyle kaba tehditlere falan da pabuç bırakmayız. Yunanistan'a AB olarak sürekli para aktarıyorsunuz. Belki 100 milyar euro'dan fazla para aktarmışlardır. Şimdi Yunanistan'dan da göçmen gelmesin diye para aktarıyorlar ama bizimle 'Sıfır göçmen göndereceksiniz' diye pazarlık yapıyorlar. Biz bunları, bize karşı yapılmış küçültücü ifadeler olarak değerlendiririz ve bu beyanları kabul etmemiz Türkiye olarak mümkün değildir."

Kaynak: Haber.sol.org.tr