AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Güneydoğu’da yaşanan son olaylar nedeniyle 'çözüm süreci'ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan eski bakan ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’e, “O zaman neredeymiş merak ediyorum” tepkisini verdi.

'SÖZLERİ YAKIŞIKSIZ VE NEZAKETSİZ'
Hürriyet'te yer alan habere göre Külünk, Meclis’te dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Çelik’in bugün yaşananlar konusunda geçmişte bütün ilgilileri uyardığı açıklamasını anımsatmaları üzerine, “Bu cümleleri herhalde kendisine söylemesi gerekiyor. O dönemde büyük özveriyle çalışan sorumluluk sahibi arkadaşlarımızı, bugün yaşanmışlıklar üzerinden özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’mızı adres göstermesi, son derece yakışıksız ve şık değil. Kendisi de bu ekibin içindedir. Bu ekibin dışında tutarak sorumlulukları, riskleri başkaları üzerinden konuşmayı bir siyasi mücadele adamı olarak şık, doğru, anlamlı bulmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tip cümleleri yakışıksız ve nezaketsiz buldum” dedi.

ÇELİK NE DEMİŞTİ?
Başbakan Davutoğlu’nun Danışmanı ve eski Bakan Hüseyin Çelik sosyal medyadaki yazısında, “PKK ağır silahlarıyla  gelip metropel bir şehre yerleşmişse bunda kendisi için ders ve sorumluluk çıkaracak bir çok etkili ve yetkili olmalıdır” değerlendirmesi yapmıştı.  AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, kendi blog sayfasında yayınladığı yazılı açıklamada, sorunun ‘akıl'la çözülmesi gerektiği üzerinde durdu. PKK'nın hendek siyaseti ile bölge insanını felakete sürüklediğini belirtti. PKK'nın şehirlerde yerleşmesinin sorumluluğunu ise ‘etkili ve yetkili' isimlerin alması gerektiğini belirtti. İyi niyetle başlayan çözüm sürecinin maalesef katledildiğini ifade eden Çelik, “Parmaklar tetikten çekilecek ve tüm silahlı PKK'lı unsurlar ülke sınırlarını terk edecekti. Birinci şarta hem devletin silahlı güçleri hem de PKK uydu. Ancak silahlı PKK'lılar ülkeyi terk etmek yerine gelip şehre yerleştiler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr