AKP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik kendisini çözüm sürecinin romantizmine kaptırarak bütün fotoğrafı görmek istemeyen bazı yetkili isimlerin ciddi tepkileri ile karşılaştıkları ifadelerini kullanarak, “PKK, ağır silahlarıyla gelip metropol bir şehre yerleşmişse bunda kendisi için ders ve sorumluluk çıkaracak birçok etkili ve yetkili olmalıdır” dedi.

Eski bakanlardan ve AKP Sözcülerinden, AKP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, kendi internet sitesinde yer alan "Siyaset silaha esir olmamalı" başlıklı açıklamasında PKK’nın hendek siyaseti ile bölge insanını felakete sürüklediğini, silaha teslim olan HDP siyasetinin ise tavrı ile yüzlerce genç insanın kanına ekmek doğradığını ifade etti.

'FİL, ZÜCCACİYECİ DÜKKANINA GİRDİ'

Dağda, mezrada, yaylada, mağarada bulunan PKK’lı teröristlerin silahlarıyla şehirlere yerleşmelerinin, filin zücaciyeci dükkanına girmesi gibi olduğunu belirten Çelik, “Fil oradan eninde sonunda ölü olarak çıkarılabilir, ancak, dükkanda sağlam cam, porselen veya kristal kalmayacaktır. Bugünkü manzara ne yazık ki budur” dedi. İyi niyetler ve cesaretle başlatılan çözüm sürecinin katledildiğini söyleyen Çelik, parmakların tetikten çekildiğini ancak silahlı PKK’lıların Türkiye’yi terk etmek yerine şehirlere yerleştiğine dikkat çekti.

Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

Çözüm sürecini bozmamak adına ve tamamen iyi niyetlerle, valiler, kaymakamlar, savcılar, hakimler, polis, asker, jandarma ve korucular, PKK’nın yapıp ettikleri karşısında adeta elleri kolları bağlı sabrın sınırlarını zorlayarak beklediler. PKK, çözüm sürecini kendi lehine ama Kürt halkının aleyhine istismar etti. Gelinen nokta, siyasetin inisiyatifi silaha terk etmesidir. Biz, bölgeyi ve bölgenin dinamiklerini bilen birisi olarak, 2009’dan itibaren olanları ve olabilecekleri, Bakanlar Kurulu’nda, AK Parti MYK’sında, MKYK’sında, Ak Parti Ortak Söylem toplantılarında ve nihayet Çözüm Süreci konulu tüm özel toplantılarda yetkili arkadaşların, Sayın Başbakan’ın ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın huzurunda, bütün açıklığı ve netliği ile ortaya koyduk. Zaman zaman kendisini Çözüm sürecinin romantizmine kaptırarak bütün fotoğrafı görmek istemeyen bazı yetkili arkadaşların ciddi tepkilerine de muhatap olduk. 2014’teki Afyon’daki Ak Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda benzer bir yaklaşım ve tutumla endişelerini dile getiren ve uyaran ciddi sayıdaki milletvekili, bu yetkili arkadaşlar tarafından tepkiyle karşılandılar. Ancak zaman, bizi ve konuyu bizim gibi gören AK Partili milletvekillerini haklı çıkarmıştır. Keşke yanılmış olsaydık da bugünkü manzara ile karşılaşmasaydık.

PKK, AĞIR SİLAHLARIYLA GELİP ŞEHRE YERLEŞMİŞSE SORUMLULUK ÇIKARACAK YETKİLİ OLMALIDIR 

Sur’un herhangi bir ilçe olmadığını kadim Diyarbakır olduğunu belirten Çelik; “PKK, ağır silahlarıyla gelip metropol bir şehre yerleşmişse bunda kendisi için ders ve sorumluluk çıkaracak birçok etkili ve yetkili olmalıdır. Bir Ak Partili, bir Kürt ve her şeyden önemlisi bu ülkede feryat etme sorumluluğu hisseden bir vatandaş olarak, hayatının baharında toprağa düşen şehitler ve onların geride bıraktıkları gözü yaşlı aileleri adına, bu çatışmalarda hayatını kaybeden Kürt gençlerin geride kalan bağrı yanık anneleri adına, bu ülkenin heba olmaya devam eden kaynakları adına, harap olan şehirler adına ve bu ülkenin dinamitlenen bin yıllık kardeşliği adına derin bir elem ve ıstırap duyuyorum” dedi.

Dünyanın hiç bir yerinde silahla saldıran terörist gruplara çiçek buketleri ile karşılık verilmeyeceğini ifade eden Hüseyin Çelik, kısa ve orta vadede silahlı mücadelenin terörle mücadelenin olmazsa olmazı olduğunu kaydetti. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr