AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Özdağ, "Türkiye olarak tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Suriye’de de yenilmeyeceğiz inşallah" dedi

Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Kurulu Toplantısı Ankara'da Green Park Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mehmet Şandır katıldı.

'nın haberine göre, Özdağ toplantıda, "Türkiye ve onun hinterlandında bulunan kültür adacıklarımızın tamamı bizimdir ve bize aittir. Onun sahipkarı ve namuskârı biziz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini büyütmek istiyorsak, Suriye’deki, Halep’teki, Musul’daki Türkmenlerle, Bosna’dakilerle beraber birlik olmak zorundayız. Biz tarih sahnesinde büyük dönemlerde tarihe not düşmüş milletin çocuklarıyız. Suriye’de de yenilmeyeceğiz inşallah. Biz Suriye’de Allah nasip ederse Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunarak her etnik yapının temsil edileceği demokratik bir Suriye’nin inşa edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr