AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Belçika’da yapılan saldırıların Avrupa’da gerçekleşen diğer terör saldırılarından çok daha farklı olduğunu ifade etti.

Çelik, Belçika'da Paris katliamına yönelik geçtiğimiz hafta yapılan operasyonun ardından misillemeye karşı ciddi tedbirler alındığını ifade ettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

4 gün önce Fransa’daki Paris saldırısının sorumlusuna yönelik, Belçika’da bir operasyon yaptılar ve bu operasyondan sonra da bir misilleme beklediklerini açıkladılar. Dolayısıyla bir misilleme beklentisi içinde olduklarından dolayı çok yüksek bir güvenlik alarmı vardı, Belçika’da. Bütün bu tedbirlere rağmen, bu saldırının gerçekleşmiş olması ki Belçika Başbakanı da bunu ‘Korktuğumuz başımıza geldi’ şeklinde açıkladı, demek ki öylesine bir terör yapısıyla karşı karşıyayız ki Avrupa’nın kalbinde, en yüksek güvenlikli bir ortamda, devlet ve hükümet başkanlarının sık sık ziyaret etmesi sebebiyle güvenlik tedbirlerinin en üst noktada olmasına alışkın bir ortamda bile bu terörist saldırı gerçekleşebiliyor. Şimdi resmi rakamlara göre 34 kişinin öldüğü bir saldırı meydana gelebiliyor.

Terör saldırılarına karşı Türkiye’nin yalnız bırakıldığını iddia eden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu Suriye’den en yakın noktada Türkiye'ye saldırıyor diye sadece Türkiye’nin uğraşması gereken bir mesele olarak görülmemeli. Suriye’den özellikle kaynaklanan, Irak ve Suriye’den gelen bu DAEŞ kaynaklı teröre karşı ortak bir duruş gerçekleştirilmeli ama maalesef şimdiye kadar biz Türkiye’ye dönük bu terör saldırısı karşısında, bu terör dalgası karşısında dünyadaki dostlarımızı yeterince yanımızda bulamadık. Daha birkaç gün önce hatırlıyorsunuz bir tartışma vardı; Sayın Başbakanımızın Brüksel’i ziyareti öncesinde orada bir PKK çadırı kuruldu. Bu PKK çadırı oradaki polis tarafından koruma altına alındı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bunu eleştirdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız çok yüksek sesle, bunun terör karşısında bir çifte standart olduğunu defalarca vurguladı. Şimdi şunu düşünelim IŞİD saldırıyor, herhangi bir Avrupa ülkesinde bir DAEŞ çadırı kurulsa, bunun karşısında bugün Brüksel’de bu kayıpları yaşayanlar Türkiye’de bizim yaşadığımız kayıpların benzerlerini yaşayanlar ya da diğer Avrupa ülkeleri nasıl bir tepki gösterirler. İşte bizim buradaki psikolojimizin ve duruşumuzun, prensiplerimizin anlaşılması gerekir”


Kaynak: Haber.sol.org.tr