17-25 Aralık operasyonunun kilit isimlerinden Rıza Sarraf , Cumartesi günü gözaltına alındığı ABD'de bugün tutuklandı.

Aralık 2013'te Türkiye'de rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanan Rıza Sarraf'ın, hakkında herhangi bir soruşturma yapılıp yapılmadığını, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sorduğu ortaya çıkmıştı. Sarraf konuyla ilgili olarak ilk görüşmeyi Güler'in uzaktan akrabası olan Rüçhan Bayar ile emniyet raporuna yansıyan bilgiye göre 8 Ekim 2013 günü yapmıştı.

'SENİN ÖNÜNE YATARIM'

İkili arasındaki görüşmede Rüçhan Bayar, bir soruşturma olması durumunda Sarraf'ın bunu ilk ağızdan hemen duyacağını belirtiyordu.

Bu konuşmanın yapıldığı gün rapora göre Sarraf, Muammer Güler ile de makamında yüz yüze bir görüşme yapmış, görüşmeden 3 gün sonra 11 Ekim 2013 saat 19.51'de ise bu kez Sarraf, Güler ile telefonda konuşmuştu.

Görüşmede Güler'e "Sayın bakanım sadece insanın insan ailesine zedeliyorlar başka bir şey yok" dediği belirtilirken Muammer Güler'in yanıtı; "Abicim hiç sen o konuda sen rahat ol sen rahat ol... Vallahi böyle bir şey varsa senin önüne ben yatarım ya... Senin İçişleri Bakanlığı'nda bir şeyin yok MİT'te bir şeyin yok, Mali de bir şeyin yok" demişti.

Şimdi kafalarda oluşan soru ise, ABD'de tutuklanan Sarraf'ın önüne AKP'lilerin aynı konsantrasyonla yatıp yatmayacağı.

Yakalanabileceğini bilmesine rağmen ABD'ye giden Sarraf'ın durumu soru işaretleri yaratırken, önüne kimlerin yatmak isteyeceği merak ediliyor.

İşte Muammer Güler'in oğlunun rüşvet alırken çekilen görüntüleri
Kaynak: Haber.sol.org.tr