TBMM Genel Kurulu’nda "Erdoğan’a salavat" tartışması yaşandı. AKP Siirt MilletvekiliYasin Aktay bütçe görüşmesinde parti grubu adına kürsüde yaptığı konuşmada HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile "salavat" polemiğine girdi.

Aktay, “Evet, biz 'Tayyip Erdoğan' dediğimiz zaman bu memleketin başına gelmiş en güzel şeylerden, en güzel olaylardan, şahıslardan, bir lider olarak onu gördüğümüz zaman ‘Salli Alâ Muhammed’ deriz' demesi üzerine Baluken, “Getiriyorsun yani salavat” diye karşılık verdi.

'ONU KUTSADIĞIMIZ ANLAMINA GELMİYOR'


Aktay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ben sana baktığım zaman da ‘Salli Alâ Muhammed’ derim. Bu, seni kutsadığım anlamına gelmiyor, Sayın Erdoğan hakkında söylediğimiz zaman da onu kutsadığımız anlamına gelmiyor, bu sadece bizim bir kültürümüzdür. Birazcık bizim kültürümüze aşina olsaydınız böyle bir iddiayı gelip burada dillendirmezdiniz ama sizin kılavuzunuz tabii ki paralel medya. Kılavuzu paralel medya olanın başına neler geldiğine hepimiz beraber şahit oluyoruz”

'EVET KABUL ETTİM, ÖYLE BİR ŞARKI SÖYLEDİM'


Yasin Aktay’ın kendisi ile çeliştiğini söyleyen Baluken, “Önce salavat getirmeyip bunu ‘Paralel medyanın servisi’ dedin, sonra 'sana bakıp da yine aynı şeyi söylerim'e getirdin, demek ki sen yaptığın o şeyi kabullenmiş oldun” diye karşılık verdi. Aktay ise bunun üzerine, “Evet, ben kabul ettim, öyle bir şarkı söyledim, öyle bir türkü söyledim, Siirt'in folkloruna ait, son derece güzel; birazcık ona kulak verseniz, çok güzel dersler alabileceğiniz güzel bir türküdür o, türküdür haddizatında o, salavat değildir.” dedi.

'SEROK RECEP TAYYİP ERDOĞAN'


Yasin Aktay, AKP Genel Başkan Yardımcısı iken, Siirt’te kadınlara yönelik bir programda Erdoğan için düğünlerde okunacak bir Kürtçe türkü yazdığını belirterek, bunu 'Serok Recep Tayyip Erdoğan, Salli Ala Muhammed' şeklinde söylemişti.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr