CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorduğu, “Senin hangi milletvekillerin terör örgütünün ailelerine taziyeye gittiler. Hangi AKP’li belediye ölen PKK’lı için taziye çadırı kurdu” sorusuna AKP'li Yasin Aktay ve Galip Ensarioğlu'ndan cevap geldi.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran ve Gizem Karakış'ın haberine göre, Ensarioğlu Kılıçdaroğlu'nun bu sorusuna “Doğru, katıldım. Hatta bir kez de değil birkaç kez katıldım. Sosyal medyadan da paylaştım. Hâlâ paylaşımım duruyor. Şengal ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken ölen, tanıdıklarımın çocuklarının cenazeleriydi. O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti. Hepsi sınır dışında yaşanan çatışmalarda ölmüştü. Türkiye’de eylem yaparken ölen PKK’lıların cenazelerine hiçbir zaman katılmadım. Ama PKK’lı cenazesine katılan CHP’li milletvekili olduğunu biliyorum” yanıtını verdi.

AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın ise 2011’de hayatını kaybeden PKK'lilerin ailelerine "başsağlığı dileği" öne sürüldü. Yenişafak gazetesi yazarı Cemile Bayraktar’ın Aktay’ı sosyal medyada, “PKK’lıların ailesine başsağlığı dilediğiniz için tebrik ederim. Duyarlılıkları bir şekilde vurgulayalım” diye yazdığı kaydedildi.

Ancak Aktay iddiaları reddetti:

“Hiçbir PKK’lının ne cenazesine ne taziyesine katılmış ne de yakınlarına taziyede bulunmuş değilim. Nereden uyduruyorlar bilmiyorum. 2011’de bana atılmış, benim hiç haberimin olmadığı bir tweet’ten başka bir şeye dayanmıyor. Ben o tweet’i atan Cemile Bayraktar’a da sordum, o da hatırlamadığını söyledi”


Kaynak: Haber.sol.org.tr